Naši oralni i maksilofacijalni hirurzi izvode širok spektar hirurških zahvata tako da se možete ponovo sa sigurnošću osmehnuti

Ovde u stomatološkoj ordinaciji TIM ponosimo se na našu stručnost i višegodišnje iskustvo u oralnoj hirurgiji.

Naši oralni i maksilofacijalni hirurzi su usavršili i specijalizovani su za dijagnostiku i lečenje različitih stanja. Upotrebom najnovije tehnologije u 3D dijagnostici, naši hirurzi mogu da formiraju opsežan i detaljan plan hirurgije za naše pacijente.
Ogroman spektar usluga i procedura koje se obavljaju u TIM Dent Živanović mogu pomoći našim pacijentima da reše probleme koji dovode do glavobolja i orofacijalnog bola, gubitka tkiva ili stanja koja zahtevaju podizanje sinusa.

1. Tooth extraction

At TIM Dental Office we are all for natural teeth because they are ideal for biting, chewing and maintaining mouth and jawbone structure. However, sometimes a tooth extraction is unavoidable. As an addition to routine tooth extraction, surgical intervention is required due to unexposed wisdom teeth or to poor tooth placement that can endanger other teeth.

1. Vađenje zuba

U TIM Dent Živanović smo pobornici očuvanja Vaših prirodnih zuba jer su idealni za griženje, žvakanje i održavanja strukture usta i vilice. Medjutim, postoje situacije u kojima je vadjenje zuba neizbežno. Kao dodatak rutinskom vadjenju zuba, ponekad je potrebna i hirurška intervencija zbog neizniklih umnjaka ili zbog lošeg položaja zuba koji tokom rutinskog vadjenja mogu ugroziti druge zube ili strukturu usne duplje.

2. Frenektomija ili resekcija frenuluma

Hirurzi TIM Dent Živanović izvode ovaj rutinski postupak na pacijentima sa visoko pripojenim frenulom za desni kako bi sprečili povlačenje desni i nastanak parodontalnih džepova u regiji pripoja. Takođe, ova intervencija je uključena u plan pre započinjanja ortodonskog lečenja, zatim za pacijente sa totalnim ili parcijalnim protezama bez prednjih zuba ukoliko je potrebno.

3. Apikotomija ili resekcija korena zuba

Pacijenti koji pate od infekcije u apikalnom delu korena zuba bivaju podvrgnuti ovoj vrsti operacije u TIM Dent Živanović. Apikotomija je hirurški postupak koji ima za cilj da ukloni vrh korena zajedno sa njegovom infekcijom tj procesom koji se može videti na rengen snimku, a sam postupak uključuje i obavezno lečenje kanala korena zuba odakle je infekcija započela.

4. Režanj operacija

Ova hirurška intervencija se najčešće izvodi u TIM stomatološkoj ordinaciji kao deo lečenja parodontopatije koja je u poodmaklom stadijumu. Pored ovih tretmana, ova operacija se koristi za popunjavanje oštećenja nastalih infekcijom koju izvodimo implantacijom veštačke kosti.

5. Augumentacija kosti ili povećanje koštanog volumena

U ovoj intervenciji naši specijalisti izvode uvećanje kosti pomoću pacijentove kosti kao i uz pomoć veštačke kosti. Materijal koji koristimo za veštačke kosti u TIM Dent Živanović su Geistlich Bio-Oss® – svetski lider na tržištu prirodnih zamena kostiju, regenerativne stomatologije i biomaterijala. Ova procedura se obavezno sprovodi u slučaju kada ne postoji dovoljno koštanog tkiva potrebnog za ugradnju implantata, ili kako bi proteza stabilno prijanjala u ustima pacijenta.

6. Preoblikovanje koštanog grebena

U okviru mobilnog ili fiksnog protetskog lečenja, ovo je pre-protetski hirurški postupak koji izvode hirurzi TIM Dent Živanović a u okviru kog se greben bez zuba podiže i/ili preoblikuje na nivo pre spuštanja.

7. Sinus lilf ili podizanje maksilarnog sinusa

Hirurzi TIM Dent Živanović izvode postupke za podizanje sinusa koji imaju za cilj da podignu dno sinusa implantacijom veštačke kosti pacijentima kojima treba otkloniti defekt nastao gubitkom kosti. Ovim postupkom stvaramo dovoljnu visinu kosti koja je potrebna za postavljanje implantata bez straha da će postupak ugradnje implanta ugroziti sinus.
Kao deo plana terapije za protetske radove ili prilikom ugradnje implanta, ovaj postupak je jedan od koraka koji prethode a krucijalan je u postizanju potpune rehabilitaciju strukture i funkcije usne duplje pacijenta.

8. Hirurško zatvaranje oroantralnih komunikacija

Ova operacija se izvodi u TIM Dent Živanović na pacijentima koji imaju komunikaciju maksilarnog sinusa sa spoljašnjom sredinom, što znači da je sinus takve veličine da uzrokuje da vrhovi korenova zuba gornje vilice prodru u sinus i prekriveni su samo tankim slojem kosti ili sluzokože. Dakle, ekstrakcija ovih zuba neminovno dovodi do otvora između usne šupljine i sinusa. Pored toga, deo ili celokupni koren može prodreti i u sam sinus!
Tretman komplikacija otvaranja sinusa zavisi od više faktora i u TIM stomatološkoj ordinaciji naš specijalista će obaviti temeljan pregled i dati Vam tačan dijagnostički plan, operativni plan i plan lečenja.

9. Ekstrakcija umnjaka ili impaktiranih zuba

Umnjaci mogu izazvati oticanje, bol i infekciju tkiva desni i trajno oštetiti zube, desni i kosti u blizini. Stoga će pažljivim pregledom koji obavljaju oralni hirurzi TIM Dent Živanović obavestiti pacijenta da li je potrebna rutinska ekstrakcija umnjaka i / ili hirurška intervencija odnosno operacija umnjaka.
Najčešći problemi sa kojima se susrećemo kod umnjaka naših pacijenata jeste kada njihov položaj odstupa od preostalih zuba i za njih nema dovoljno mesta u Vašoj vilici ili ne izlaze u normalnom položaju ili su pak još uvek neiznikli.

10. Hirurški postupci poboljšanja stabilnosti proteza

Bez obzira da li naši pacijenti prvi put nose protezu ili su dogogodišnji korisnici, u stomatološkoj ordinaciji TIM izvešćemo ovu vrstu oralne hirurgije da ispravimo nepravilnosti koštanog grebena vilica kako bismo omogućili pacijentu bolji komfor pri nošenju proteza. Pacijenti koji već dugo nose proteze znaju da se kosti tokom vremena troše i dolazi do gubitka potpore protezi. U tim slučajevima, naši hirurzi će obaviti ovu vrstu hirurgije i dodati i/ili preoblikovati koštani greben na potrebnim područjima. Rezultati ove vrste operacija su bolja podrška, prijanjanje proteze, prilagodjavanje i udobnost pacijentima koji će nositi protezu.

Smanjite rizik od oralnih oboljenja!

Zakažite svoj termin

Bulevar Oslobođenja 307

11010 Beograd (Voždovac), Srbija

Radno vreme

Ponedeljak – Petak: 09h – 20h

Subota: 09h – 15h

error: Content is protected!! All the content on the timdent.rs website is written by Dr Tanja Zivanovic and photos/videos are original or have licenses