Viniri predstavljaju neinvazivno, a estetski najbolje rešenje koje će poboljšati izgled Vašeg osmeha

TIM Dent Živanović nudi usluge pacijentima koji žele vinirima da poprave estetski izgled svojih zuba.

Viniri su, jednostavno rečeno, ljuske kojima se prekriva prednja površina zuba. Esencijalna prednost vinira je očuvanje prirodnog zuba – nema brušenja zuba.
U mogućnosti smo da izradimo u samoj ordinaciji sve vrste vinira. Viniri se izradjuju posebno za svakog pacijenta i rezultati utiču na promenu boje, veličine, oblika i dužine zuba kod pacijenata sa ciljem lepšeg izgleda i osmeha.
U poslednjih par godina TIM Dent Živanović primećuje porast trenda tretmana vinirima kao posledicu porasta popularnosti filera za usne. Fileri za usne ili druge kozmetičke intervencije radjene na usnama stvaraju efekat – bacaju senku koji utiče na izgled Vaših zuba, čineći ih „osenčenim“, tamnijim ili posivelim usled povećanja volumena usana.

What are the reasons to use veneers?

There are many different reasons why we should apply veneers and they are all aesthetic. Most common patient needs that we’re seeing can be grouped in these 6: 

 • Discolored teeth
 • Worn down teeth
 • Chipped or broken teethIrregularly shaped teeth with craters and bulgers in them
 • Spaced out teeth
 • Lip injections
Koji su razlozi za stavljanje vinira?

Postoje mnogobrojni razlozi za stavljanje vinira i zajedničko im je da su svi estetske prirode.
U najšoj praksi, najuobičajeni razlozi su sledećih 6:

 • diskoloracija zuba
 • istrošenost zuba
 • okrnjeni ili polomljeni zubi
 • nepravilni oblici zuba
 • preveliki razmak zuba
 • fileri za usne „bacaju senku“ i čine zube tamnijim ili sitnijim
Koji je vek trajanja vinira?

Viniri imaju vek trajanja od 5 do 10 godina, u zavisnosti od materijala od kojih su izradjeni kao i od nivoa pažnje i oralne higijene svakog pacijenta.
Pošto se viniri koriste isključivo iz estetskih razloga i predstavljaju sjajno rešenje za pacijente ono ipak nije večno i zato mi, u TIM Dent Živanović, preporučujemo redovne preglede vinira naših pacijenata jednom u 3 godine minimum.

Od kojih materijala su izradjeni viniri?

Viniri se izradjuju od keramike ili kompozita. Razlika postoji i ogleda se u načinu nanošenja smese na zub, procesu izrade i samim karakteristikama materijala a sve o utiče na izgled i rezultat koji imaju na zubima.
Prilikom Vašeg prvog besplatnog termina u našoj ordinaciji, pružićemo Vam uvid u izgled obe vrste i utvrditi koje je rešenje najadekvatnije i najbolje za Vas.

Koje vrste vinira postoje?

TIM Dent Živanović nudi svojim pacijentima 3 vrste vinira:

 • Nepripremljeni viniri – odgovaraju samo prednjem delu zuba, postavljaju se bez brušenja prirodnog zuba. Koriste se za popravljanje izgleda nepravilno oblikovanih zuba, ukoliko su zubi sitniji ili prilikom smanjenja razmaka izmedju zuba
 • Minimalno pripremljeni viniri – zub na koji se postavlja vinir mora biti minimalno izbrušen
 • Edelweiss viniri – ističe ih specifična tehnika izrade koja se izvodi bez uzimanja otiska. Ovi viniri se fiksiraju za zub kompozitom odgovarajuće boje koju želimo da postignemo kod pacijenta. Za ovu vrstu vinira rezultati su vidljivi nakon samo jedne posete ordinaciji TIM Dent Živanović.

Ništa nije bitnije od osmeha koji nosite na licu!

Zakažite svoj termin

Bulevar Oslobođenja 307

11010 Beograd (Voždovac), Srbija

Radno vreme

Ponedeljak – Petak: 09h – 20h

Subota: 09h – 15h

error: Content is protected!! All the content on the timdent.rs website is written by Dr Tanja Zivanovic and photos/videos are original or have licenses