Pravovremena ortodonska terapija predstavlja najbolji način da poboljšate zdravlje svojih zuba i dobijete lepši i skladniji osmeh.

TIM Dent sa Dr Živanovićem na čelu, počela je sa radom pre 30 godina nudeći isključivo usluge iz oblasti ortopedije vilice (ortodoncije). Danas, naše usluge u oblasti ortodoncije podrazumevaju upotrebu savremenih pokretnih i fiksnih aparata – metalnih, keramičkih ili Invisalign® splintova. Bez obzira na vrstu proteze koju pacijent koristi a uz pravilnu dijagnostiku i terapiju; terapija dovodi do fantastičnih rezultata u ispravljanju zagrižaja, zuba i funkcionalnosti same vilice i naposletku do optimalnijeg žvakanja i govora. Naši pacijenti najviše primećuju skladnost svojih zuba i prelep osmeh kao i, neosporno, veće samopouzdanje.

When to start orthodontic treatment?

We recommend paying a visit to our orthodontist specialist any time you have a question about the alignment of your teeth or the quality of your bite. Teeth that don’t meet correctly form an abnormal bite that, without treatment, could result in further oral health problems such as tooth decay and loss, gum disease, affected speech, chewing problems, jaw problems, facial imbalance etc.
To prevent a long list of oral and general health problems, book your free appointment with our orthodontists and you’ll get the consult needed and all the questions about your bite and current state and future potential issues answered.

Kada je pravo vreme za ortodontsko lečenje?

TIM Dent Živanović preporučuje da posetite naše stručnjake svaki put kada imate pitanja u vezi sa kvalitetom Vašeg zagrižaja ili skladnosti Vaših zuba.
Zubi koji se ne susreću pravilno formiraju nepravilan zagrižaj i usled ne lečenja izmedju ostalog dovode do ozbiljnih oralnih i sveopšte zdravstvenih problema kao što su propadanje i gubitak zuba, bolesti desni, problemi u govoru, problemi sa vilicom, problemi u žvakanju koji dalje dovode do problema sa varenjem, neproporcionalnost lica itd.
Da biste sprečili dugu listu oralnih i opštih zdravstvenih problema, molimo Vas zakažite odmah svoj besplatan termin u našoj ordinaciji i naši ortodonti će Vam dati kliničku sliku Vašeg zagrižaja i rado odgovoriti na sva pitanja i dati potrebne savete kako biste izbegli posledice po Vaše zdravlje.

Kako Vi možete da znate da li je terapija vilice potrebna?

Kada spojite gornju i donju vilicu, ukoliko se ne susreću svi zubi ili su neki zubi evidentno van svog mesta je prilično dobar znak da imate poteškoća u

  • zagrižaju, žvakanju i govoru
  • neki zubi su jasno istureni, zabačeni ili van svog mesta
    ili ukoliko
  • nasvesno i ne namerno grizete jednom stranom unutrašnjosti obraza ili se „uštinete“ za obraz zubima pozadi
  • imate osećaj da vam se vilica pomera i proizvodi zvuk – „krcka“
  • dišete na usta, jako stiskate ili škripite zubima
  • ne možete lagodno da zatvorite usta

Ako imate bilo koji od ovih simptoma, molimo Vas da što pre zakažete besplatan termin u TIM Dent Živanović kod specijalista ortodoncije kako biste dobili tačnu dijagnozu i plan lečenja koji će dovesti do pravilnog zagrižaja i samim tim otkloniti probleme kako biste imali buduće sjajno oralno i sveopšte zdravlje.

U kojim godinama bi Vaše dete trebalo da stavi protezu?

TIM Dent Živanović toplo preporučuje da dovedete Vaše dete na pregled kod specijaliste ortodoncije što pre!
Dete od oko 7 godina je u pravim godinama za započinjanje tretmana ortopedija vilica. Razlog ovome je taj što je većinu uslova daleko lakše lečiti ako ih identifikujemo u ranoj fazi detetovog razvoja odnosno kada je kod deteta prirodni proces rasta zubića u punom jeku.
To ne znači da će svako dete u tom dobu nositi protezu, već naši stručnjaci tada počinju da prate razvoj vilica i stalnih zubića deteta.
Nemojte se obeshrabriti ako ste „prešišali“ ovo doba. Velika većina naših pacijenata su i odrasli!
Naš tim specijalista ortodoncije je spreman da pruži najbolji plan lečenja bez obzira na Vaše ili godine Vašeg deteta.

Šta je rezultat terapije ortopedije vilica?

Naš cilj tokom terapije jeste da uvek postignemo dobru oralnu funkciju i idealan osmeh koji je usklađen sa strukturom Vašeg lica! Zbog svog individualnog pristupa pacijentima, TIM Dent Živanović kreira Vaš plan ortodontskog lečenja koristeći najbolje materijale i savremenu tehnologiju. Pacijenti se više ne ograničavaju na tradicionalne ortodontske aparate od metala ili porcelana već se oslanjaju i na Invisalign® splintove ali je rezultat uvek isti: pravilan zagrižaj, ispravljeni zubi, skladno lice, prelep osmeh i podignuto samopouzdanje.

Nikad nije kasno da poboljšate svoj osmeh!

Zakažite svoj termin

Bulevar Oslobođenja 307

11010 Beograd (Voždovac), Srbija

Radno vreme

Ponedeljak – Petak: 09h – 20h

Subota: 09h – 15h

error: Content is protected!! All the content on the timdent.rs website is written by Dr Tanja Zivanovic and photos/videos are original or have licenses