Usluge Prostetike TIM Dent Živanović odnose se na restauraciju i zamenu zuba krunicama, mostovima i protezama dajući Vam najudobnije i zdravije rešenje

Krune i Mostovi

Zubna krunica vraća oblik, veličinu i funkciju zubu. U potpunosti zatvara vidljivi deo vašeg zuba ili zubnog implantata. Nakon postavljanja trajno se vezuje i uklanja se samo posebnim profesionalnim alatima u stomatološkoj ordinaciji. Životni vek krune može biti i do 15 godina u zavisnosti od nivoa nege i oralne higijene pacijenta.

Kruna može biti rešenje koje Vam savetuje naš specijalista protetike radi:
● Obnavljanja i zaštite zuba koji su dotrajali, propali, napukli ili polomljeni
● Zaštite i potpore zuba nakon vrlo intezivnog tretmana punjenja ili tretmana kanala
● Pokrivanja zubnih implantata
● Stabilizacije zubnog mosta ili drugog protetskog rada na mestu
● Poboljšanja osmeha prekrivanjem pogrešno pozicioniranog ili rotiranog zuba ili usled diskoloracije jednog ili više zuba

Most se koristi za povezivanje dve ili više krunica čime se može zameniti nedostajući zub ili zube kroz most. Ovo je tretman koji obično sprovodimo nakon prethodno izvadjenog zuba.

1. Full ceramic crowns & bridges

At TIM Dental Office we use Zirconium Dioxide and Lithium Disilicate materials due to their biocompatibility and lack of metal components. These are materials that have made a real revolution in dentistry in the last few years due to their light refraction and transparency as the natural teeth do, and at the same time, they are sufficiently resistant to withstand the force of chewing. When used, they make the crown indistinguishable from your natural teeth. Due to their appeal, strength and stability, and high resistance to wear, these crowns provide the best solution for the majority of our patients.

1. Keramičke krunice i mostovi

U našoj ordinaciji koristimo Cirkonijum-dioksid i Litijum-disilikat. Ovo su materijali koji su poslednjih nekoliko godina napravili istinsku revoluciju u stomatologiji. Karakterističnost materijala je u tome sadrže prelamanje svetlosti i transparenciju koju imaju prirodni zub, a ujedno su dovoljno čvrsti i otporni da izdrže silu koja se razvija pri žvakanju. Litijum disilikatne keramičke krunice imaju besprekornu estetiku. Takođe, ove vrste bezmetalnih kruna imaju odličnu transparentnost, propuštaju svetlost slično kao i prirodna gleđ, te je krunicu nemoguće razlikovati od drugih zuba u vilici. Zbog svog izgleda, snage, stabilnosti i velike otpornosti na habanje, ove krunice pružaju najbolje rešenje za većinu naših pacijenata.

2. Metalo-keramičke krunice i mostovi

Ovakva vrsta krunica se ugrađuje kada je u većoj meri oštećen prirodni zub – usled karijesa, preloma ili iz estetskih razloga (nezadovoljavajuća boja, oblik ili blaga odstupanja u položaju zuba). Zub koji se nadograđuje se prvo brusi, a nakon brušenja se uzima otisak preostalog dela zuba prema kome se izradjuje krunica. Za izradu jedne krunice ili mosta potrebno je 3-5 dana. Kod metalo-keramičkih mostova na metalnu podstrukturu se nanosi sloj keramike koja potpuno prekriva metal pa se on uopšte ne vidi u ustima. Metal obezbedjuje izdržljivost, a istovremeno se postiže odličan estetski efekat zahvaljujući keramici koja se nalazi na površini. Metal se koristi jer pruža dugotrajnost, a da ne ugrožava sjajan estetski efekat postignut keramikom. Krajnji rezultat je boja koja podseća na ostatak vaših zuba plus pouzdanje da je most snažno podržan.

Proteze

Uskladjujući Vaš zagrižaj i osmeh, nudimo široku paletu naprednih zubnih proteza izradjenih od vrhunskih materijala. Naš cilj u TIM Dent Živanović je da Vam pružimo najudobnije i najefikasnije rešenje. Koristimo proteze za uklanjanje problema nastalih zbog nedostatka zuba kako bismo poboljšali probleme sa govorom ili žvakanjem.
U zavisnosti od potreba naših pacijenata, pogledajte opis različitih vrsta proteza koje nudimo.

1. Complete Dentures

Total dentures are made in cases of complete lack of teeth. Denture by itself compensates functionality and aesthetics which was reduced by the loss of the teeth.
At TIM Dental Office we use two types of complete dentures: conventional and immediate. Conventional denture is made in approx 8 to 12 weeks after the teeth have been removed while immediate dentures are made in advance and placed once the teeth are removed.
Therefore, our patients have a set of temporary dentures that they can wear during the healing period.
However, bones and gums shrink over time, especially during the first few weeks following tooth removal. Therefore a disadvantage of immediate dentures is that they require more adjustments to fit properly. In general, we recommend our patients to consider immediate dentures as a temporary solution until conventional dentures are made.

1. Totalne proteze

Totalne proteze se izrađuju u slučajevima potpune bezubosti. Proteza sama po sebi nadoknadjuje i funkcionalnost i estetiku koja je bila smanjena gubitkom zuba.
U stomatološkoj ordinaciji TIM koristimo dve vrste totalnih proteza: konvencionalne i imedijantne. Konvencionalna totalna proteza izradjuje se za otprilike 8 do 12 nedelja nakon vadjenja zuba, dok se imedijantne proteze postavljaju neposredno posle vadjenja zuba.
Zbog toga naši pacijenti imaju izbor privremenih proteza koje mogu da nose u periodu zarastanja rana.
Medjutim, kosti i desni se vremenom smanjuju, posebno tokom prvih nekoliko nedelja nakon uklanjanja zuba. Stoga je nedostatak neposrednih proteza to što zahtevaju prilagodjavanje tokom procesa zarastanja da bi se pravilno uklopila. Naša praksa je da pacijentima preporučujemo da trenutne proteze smatraju zaista privremenim rešenjem dok se ne naprave trajne totalne proteze.

2. Parcijalne proteze

Kada našem pacijentu nedostaje više zuba ili se ne može postaviti most, preporučujemo parcijalne proteze.          U stomatološkoj ordinaciji TIM pacijentima nudimo akrilne i skeletirane parcijalne proteze.
Akrilne proteze su u potpunosti izradjene od materijala koji se zove akrilat. Ove proteze su pričvršćene na postojeće zube žičanim kukicama. Zbog karakteristika akrilatnog materijala, ove parcijalne proteze su manje izdržive i postojane. Zbog toga ne predstavljaju standard ali ih koristimo u našoj praksi u retkim slučajevima kada je to zaista jedino rešenje za naše pacijente.
Skeletirane parcijalne proteze su standardno rešenje zbog njihove trajnosti, veće udobnosti, upotrebe manje površine proteze koja se oslanja na meka tkiva. Prednost skeletiranih proteza je njihova stabilnost kao rezultat bolje povezanosti sa prirodnim zubima. Takodje, ove proteze mogu da se pričvršćuju i na krune zuba. Prednost skeletiranih proteza leži u njihovoj estetici (bez vidljivih kukica) i boljem prenosu pritiska pri žvakanju.

3. Proteze na implantima

Proteze na implantima postaju alternativa totalnim implantima jer nije svaki pacijent kandidat za kompletne implante. I zbog toga je uobičajeno da se ovakvim pacijentima u praksi TIM stomatologije Živanović nudi proteza koja se kači na implante. Proteze sa implantima predstavljaju kombinaciju implantologije i prostetike gde se baza postavlja na kost i nakon zarastanja, metalnim vezivnim elementima se učvršćuje za desne i to predstavlja osnovu za postavljanje proteze. Proteza je prikopčana pomoću veznih elemenata za implante i nudi odličnu stabilnost i retenciju ali se može i skinuti po potrebi. Time se rešava bezubost kod pacijenata sa ciljem ponovnog uspostavljanja funkcionalnosti gornje i donje vilice i, naravno, estetike. Naši pacijenti su veoma zadovoljni ovakvim rešenjima i našim radovima i sami ih nazvali pokretni mostovi.

4. Fleksibilne ili biodentalplast proteze

Ovaj tip proteza se koristi kod pacijenata koji zbog alergijskih reakcija ili alergija na metalne ne mogu nositi metalne skeletirane proteze.
Biodentalplast proteze su lagane, savitljive i utisak naših pacijenata u TIM Dent Živanović je da su se izuzetno lako privikli na iste. Takodje ove proteze pružaju besprekoran estetski momenat i boja zuba je u potpunosti ista kao pacijentova.

Nadomešćivanje zuba koji fale nikad nije bilo lakše i bezbolnije!

Zakažite svoj termin

Bulevar Oslobođenja 307

11010 Beograd (Voždovac), Srbija

Radno vreme

Ponedeljak – Petak: 09h – 20h

Subota: 09h – 15h

error: Content is protected!! All the content on the timdent.rs website is written by Dr Tanja Zivanovic and photos/videos are original or have licenses